Care este parerea dumneavoastra vizavi de vaccinul impotriva hepatitei de tip A?
Fetita mea, in varsta de 3 ani si 3 luni, va incepe curand gradinita. Urmeaza deja un tratament homeopat (eu sunt inca sceptica in privinta corectitudinii lui), iar medicul care o urmareste este impotriva vaccinarii. Ne-a spus ca prefera sa invete copilul sa se spele pe maini. Sunt de acord cu aceasta opinie pana la un punct.
Medicul pediatru ne-a recomandat acest vaccin.
Suntem putin ingrijorati deoarece fetita a trecut printr-un an foarte greu, in care eram aproape deznadajduiti. Din mai, pana in august s-a imbolnavit foarte des. La 2 saptamani facea febra, 39-40 de grade, ragusea in permanenta, i s-au prescris foarte multe antibiotice, a facut giardioza (pentru care a urmat tratament cu flagyl), candidoza, ficat marit, transaminaze crescute (probabil de la atatea medicamente), ig A scazut. Nici nu iesea bine din convalescenta, ca se pricopsea cu o noua "raceala". De 2 luni este si ea bine, iar pentru noi asta e o mare bucurie.
Impartasesc rezervele manifestate de multi doctori in ceea ce priveste vaccinarile. Noi nu am vaccinat-o impotriva gripei, nici a varicelei. Acelasi medic pediatru ne-a explicat ca vaccinul impotriva varicelei actioneaza aproximativ 20 de ani, perioada peste care nu se stie ce se mai intampla, iar copilul va fi atunci la varsta fertilitatii, ca varicela este o boala usoara la copii, grea pentru adult si creeaza imunitate pentru toata viata. Perfect de acord.
Dar hepatita nu este o boala tocmai usoara, la fel ca varicela, si nici nu "da" imunitate pentru intreaga viata.
Recomandati acest vaccin?
admin Site Admin
Inscris: 27 Dec 2005
Status: Offline !
  Publicat:
07 Sep 2007 - 07:11 PM
Eu nu va pot da un raspuns f. direct, da sau nu. Nu-mi permit sa va sfatuiesc intr-un sens sau celalalt fara sa stiu exact situatia fetitei desi nu sunt adeptul vaccinarilor, in general vorbind... numai dvs, in cunostinta de cauza, punand toate aspectele problemei in balanta, veti putea decide dar este important sa va documentati inainte, sa vedeti si pareri pro si contra... mai degraba va recomand o carte tradusa la noi despre vaccinari... http://www.supercarti.ro/carte/vaccinarea_eroarea_medicala_a_secolului .html